Det handlar sällan om ljuset eller miljön.
Utmaningen är att få förtroendet.

De flesta gillar faktiskt inte att bli fotograferade. Det är alltid en utmaning; att få personen att slappna av framför kameran. Att våga släppa kontrollen och att lita på mig som tar bilden. Det handlar om förtroende. Ett oskrivet avtal mellan oss om att jag ska göra allt att för att få fram det bästa i varje person och i varje situation.

Genom åren har jag fått många förtroenden. Jag är stolt över alla uppdragsgivare som har anlitat mig. Och som har återkommit. De nämner ibland saker som att jag alltid kommer i tid, att jag är rätt klädd för tillfället, att jag levererar bilderna på utlovad dag. Självklara saker kan man tycka, men uppenbarligen inte för alla.
Varje fotografering kräver sin specifika lösning. Oavsett miljö, ljus och omständigheter vet jag att det kommer bli ett bra slutresultat. Det är det fina med erfarenhet; lär man sig av tidigare misstag gör man inte om dem.

Här på webbsidan visar jag ett axplock av uppdrag. Mest olika typer av fotograferingar, men även en del film. Vill du se mer eller något specifikt är du välkommen att höra av dig. Jag lovar att göra allt för att få även ditt förtroende.

Håkan Flank